Contact opnemen

blog

Start Bouw Montessori Lyceum Pax in Sluisbuurt

Op maandagmiddag 15 april is een nieuwe mijlpaal bereikt: de bouw van de langverwachte Montessorischool in de Sluisbuurt is officieel gestart. 

Met de onthulling van een bouwbord en het hijsen van drie vlaggen, ontworpen door toekomstige leerlingen, is het begin van de bouw gemarkeerd. Deze vlaggen staan symbool voor het onderwijs dat de school zal bieden.

Montessori Lyceum Pax

De naam van de nieuwe school is ook onthuld: Montessori Lyceum Pax. Deze naam is afgeleid van "Vita et Pax", wat "leven en vrede" betekent in het Latijn. Montessori Lyceum Pax zal een school worden waar 1.100 leerlingen samen leren en groeien, niet alleen binnen de muren van de school, maar ook in de nabije omgeving. Plannen omvatten onder andere het onderhouden van groene plantsoenen in de buurt en samenwerkingen met lokale initiatieven zoals het Baggerbeest.

Multifunctioneel gebouw

Het schoolcomplex zal bestaan uit twee gebouwen, waar naast leslokalen ook ruimte wordt geboden aan een sporthal, bedrijfsruimtes en een warmtecentrale van Westpoort Warmte, die de warmtevoorziening voor de Sluisbuurt zal verzorgen. De verwachting is dat beide gebouwen in het voorjaar van 2026 worden opgeleverd, waarna de eerste leerlingen naar verwachting in de zomer van datzelfde jaar hun intrede zullen maken.

Sluisbuurt in ontwikkeling

De Sluisbuurt, gelegen op het Zeeburgereiland, is een gebied dat volop in ontwikkeling is. Met meer dan 5.500 woningen in voornamelijk hoogbouw, wordt het een dynamische omgeving waar wonen, werken en nu ook leren samenkomen. Naast Montessori Lyceum Pax opent dit jaar Hogeschool Inholland zijn deuren en wordt er een basisschool gebouwd. Hiermee wordt de Sluisbuurt een plek waar kinderen en jongvolwassenen gedurende hun hele schoolcarrière kunnen groeien en bloeien.

Artist impression: dotviz