Contact opnemen

blog

Baggerbeest Sluisbuurt is open

Sinds 1 maart is het Baggerbeest open. Deze plek is de komende 10 jaar het culturele hart van de Sluisbuurt. Het wordt de plek waar Amsterdammers kennis kunnen maken met de Sluisbuurt. Vanaf nu kunt u de ateliers bezoeken of een kijkje nemen bij Bar Baggerbeest.

Cultureel hart van de wijk

Broedplaats Baggerbeest bestaat uit verschillende gebouwen met daarin een bar, evenementenzaal, buurtatelier en werkruimtes voor kunstenaars en bedrijven. Ook hebben jongerencentrum Dynamo en het samenwerkingsverband Sluislab een plek in het Baggerbeest. In het Sluislab onderzoeken studenten, docenten en onderzoekers de maatschappelijke vraagstukken van deze groeiende wijk.

 

Baggerbeest

De naam Baggerbeest staat symbool voor een diertje dat uit het slib van het IJ is gekropen om de zandvlakte van de Sluisbuurt tot leven te brengen. In de ateliers werken al verschillende kunstenaars. U kunt zich hier aanmelden voor bijvoorbeeld workshops van MK24 Kunsteducatie. Later deze maand of in of april opent Bar Baggerbeest voor koffie, een drankje en een hapje. U kunt daar dan terecht van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur.