Contact opnemen

Meest Gestelde Vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met de makelaars. Zij vertellen je graag meer over dit project.

58 appartementen van circa 30 m2

Er zijn geen separate bergingen bij de woningen, wel is er een gemeenschappelijke fietsenberging.

Op de begane grond en eerste verdieping liggen commerciële ruimtes. Als functies zijn mogelijk detailhandel, horeca en kantoor- of commerciële ruimtes.

Circa 1,5 – 2 jaar na start bouw. De prognose van start bouw is circa eind 2024.

Ja.

NAT Architecten (www.natarchitecten.nl).

Bouwbedrijf Van Bekkum (www.vanbekkum.nl).

Het project wordt onder garantie van Woningborg gebouwd.

De woningen worden onder meer voorzien van keuken, sanitair, tegelwerk, vloerverwarming. Meer informatie over de afwerking staat straks in de technische omschrijving.

In overleg met de aannemer zijn er koperskeuze-mogelijkheden voor de afwerking.

Er kan geen parkeerplaats bij de woning worden gekocht en de gemeente verstrekt geen parkeervergunning op straat.

Ja, balkon of loggia, tevens zijn er meerdere gemeenschappelijke groene daktuinen

Er is één personenlift vanuit de centrale hal naar alle woonverdiepingen. Er zijn ook veel trappen aanwezig om vanaf de verschillende verdiepingen op de dakterassen en in de centrale hal te komen. Hierdoor komen bewoners elkaar overal tegen in het gehele gebouw. Wel zo gezellig!

2,6 meter.

Er zijn vier toegankelijke daktuinen, en op één van deze daktuinen bevindt zich een glazen kas waar je met de andere bewoners of met je bezoek gezellig kan zitten, een drankje doet of een spelletje speelt. Verder deel je een fietsenstalling, zijn er twee deelauto’s beschikbaar, is er een collectief verwarmingssysteem en zijn er zonnepanelen.

De combinatie van de architect (NAT), de ontwikkelaar (DubbeLL) en het bouwbedrijf (Van Bekkum).

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per digitale nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van alle relevante ontwikkelingen en ontvangt je bericht zodra de verkoop van het project start. Bij start van de verkoop komen alle stukken, zoals de prijslijst, op de website en kan je inschrijven voor de bouwnummers van je keuze.

Meer informatie bij start van de verkoop, circa april 2024.

Na de sluitingsdatum worden de woningen toegewezen. Dit wordt gedaan via een geautomatiseerd systeem, zodat zoveel mogelijk mensen hun eerste voorkeur toegewezen krijgen.

Na de toewijzing wordt je door de makelaars uitgenodigd - op kantoor of online - voor een informatief gesprek over het project en het bouwnummer. Alle vragen kunnen op dat moment gesteld worden zodat je een goede beslissing kan nemen over deze belangrijke aankoop. Bij interesse is het ook mogelijk een financieel adviesgesprek te krijgen als extra service vanuit Hallie & van Klooster Makelaardij of KRK Makelaars. Want de uiteindelijke maandlasten zijn ook belangrijk om te weten bij de aankoop van een appartement.

Voor de woningen geldt de zelfbewoningplicht, zoals die door de gemeente is ingesteld voor nieuwbouw koopwoningen. De woningen mogen alleen bewoond worden door de eigenaar.

Er zijn enkele uitzonderingen, waaronder verhuur aan een eerstegraads familielid, zoals partner en kinderen. Zie voor alle informatie: Verhuurverbod (zelfbewoningsplicht) nieuwbouw koopwoningen - Gemeente Amsterdam

De makelaar zal u tijdens het verkoopgesprek informeren over de bijzondere bepalingen. Deze zullen ook worden opgenomen in de koopovereenkomst.

De eeuwigdurende erfpacht (Algemene Bepalingen 2016 gemeente Amsterdam) is van toepassing. Er is een keuze om een jaarlijkse canon te betalen of voor eeuwigdurende afkoop te kiezen, zie prijslijst.

De makelaar zal u tijdens het verkoopgesprek verder informeren.

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur. De adviseur van Finzicht (www.finzicht.nl) kijken tijdens een gratis oriëntatiegesprek samen met jou naar je financiële mogelijkheden. Ook kun je de betrokken makelaars om advies of afspraak met hun hypotheekadviseurs vragen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

In deze gesprekken krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. Je kunt eventueel ook bij de verkopend makelaar een waarde-advies van je huidige woning opvragen.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. Denk daarbij aan de vloer, keuken of wandafwerking. In de technische omschrijving is de oplevering gespecificeerd.

In de contracten wordt een ontbindende voorwaarde financiering opgenomen van twee maanden na tekenen van het contract.

Vrij op naam betekent dat de wettelijk te maken kosten zijn inbegrepen bij de koopsom. Het betreft hier de btw de kadastrale kosten en de notariskosten voor de overdracht. De kosten voor het afsluiten van de hypotheek (het advies, de notariskosten voor de hypotheekakte en de inschrijving daarvan in het kadaster) zijn niet inbegrepen. Er wordt dus geen overdrachtsbelasting geheven. 

De hoogte van de servicekosten aan de Vereniging van Eigenaars zijn bekend als we met de verkoop starten.

Zie projectsite, ontdek de omgeving en https://www.amsterdam.nl/projecten/sluisbuurt

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Het complex wordt aangesloten op stadsverwarming. Elk vertrek is zelfstandig regelbaar.

Stadsverwarming is een duurzaam warmtenet. Het werkt zo: in de buurt van een stad staat een warmtebron, in Amsterdam wordt dit verzorgd door Vattenfall. Het heeft een veel lagere uitstoot van CO2 en hierdoor duurzaam. De warmte wordt opgewekt door de afvalwarmte die vrijkomt bij het opwekken van stroom of bij het verbranden van afval. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis. Stadsverwarming is een duurzamer alternatief voor losse cv-ketels op gas. Onderhoudsvrij, zorgeloos en veilig.